28 december 2008

Ohh jag hann en till idag!

Kära nån, det är inte varje dag jag sminkar mig två gånger... jag fick ett ryck kan man säga. När jag egentligen borde påbörjat middagsmaten till familjen då stod jag i badrummet och lade på varv nummer två idag. Min man fick fixa middan... he he. Men det är nog inte alla karlar som får en tiptoppad tant till middagsbordet en helt vanlig söndag!

Vi besöt oss för att göra tabberas (om man nu kan uttrycka det så, inte vet jag...) på julmaten. Så fram med de sista sillresterna, sista skivorna av kalvsyltan, prinskorvarna och Janssonen... och lilla nubben... jodå, en sån var vi tvungen att ha (läs; två) till sista sillskrapet. Men nu blir det inget mera julmat i det här huset för den här gången. Jag har några skivor skinka kvar, men dom gillar jag att äta på knäckemackan till frukost som dom ska jag njuta av en par morgnar ytterligare. Sen är det finito julmat!


Tja, så lite lagom ljumen innanför västen kommer här dagens andra inlägg.




Tjoho! Marina in the nude! Näe jag menar inte att jag är naken, jag menar Marina utan smink! Kolla noga, för det är inte många gånger man får se det! Och neej, det är inte jag som har druckit för många nubbar, det är min dotter som har haft fingrarna på linsen på kameran. Det är därför jag är suddig ;-) .

Jag skulle ju färga håret, om ni läste mitt tidigare inlägg... sagt och gjort. Jag gillar inte att hålla på med det så jag skjuter alltid på det. Men nu är det ju snart nyårsafton och jag måste hinna nöta bort spillet som alltid kommer på min öron/panna/kinder/axlar/överallt! Jag står alltid och gnuggar mig med lacknafta (joo ni läste rätt) när jag färgat håret för jag är helt kolossal på att kladda ner mig, och hela badrummet.


Tja då fick jag ju chansen att sminka mig igen eftersom jag var tvungen att tvätta bort det första sminket när jag sköljde hur håret.

Here goes;




Återigen är jag i farten med min klåpiga eyeliner... skulle verkligen behöva gå en specialkurs på bara eyeliner. Hur jag än gör blir jag aldrig nöjd, och jag sitter här och dreglar över alla andras snygga... suck! Den jag gjorde ikväll är stor, tjock och fet!




Det ovanliga med denna sminkning för att vara jag, är att jag tagit en starkare färg under brynen och inte gjort en traditionell highlighter, vilket jag i princip alltid gör. Men jag var lite inspirerad av Sminkan som alltid är modig och vågar ta i lite mera även högre upp på ögat, om ni förstår vad jag menar. Nu när färgen sitter där, känns det helt OK faktiskt. Redo för party, liksom! Nåja, dream on, jag ska jobba i morgon...

Jag har iallafall använt följande:

Återigen med lååånga namnet som bas under alltihop, Maybellines Color Definer Waterproof...bla bla den vita.
Skuggorna från MUS; högst upp under brynet Eyedust Sassy och i yttre ögonvrån och upp på globen Eyedust Vampyre.
I inre ögonvrån MAC pigment Pink Opal.
Under ögat har jag dragit Vampyre och Eyedust Demon.
Duttade även lite vit skimmerskugga precis under högsta punkten på brynen för att lyfta lite.

Eyeliner från IsaDora; Fine Liner Eye Stylo Carbon Black.
Mascaran; min nya favvo från Lumene Blueberry Volume Mascara.
Kajalen är som vanligt, Joe Blasco, Ultramatte Black.








Munnen har en penna som jag återigen inte kan se namnet på. Den köpte jag när jag var i USA en gång på Hedenhös tid, ni vill inte veta hur gammal den är... ;-) men läppstiften är från MUS, Senorita. Sen duttade jag på lite vit skimmerskugga mitt på läppen både uppe och nere för lite highlight.



Tja, så här glammig är jag när jag "dör" i soffan, denna söndag. I morgon väntar jobbet igen. Men nu är det ju snart nyårsafton och jag filar i mitt huvud på en nyårssminkning...
Ha det gott alla, vi hörses och synes i morgon!
Sminka lugnt!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju jättefint målat, fattar inte vad du skriver om! Håller med om att det är dötrist att färga håret. Jag är dock inte redo att bli gråhårig ännu så det är ett trist måste. Jag är bara så glad för den nya hårfärgen fr L'Oreal som bara behöver sitta i tio minuter, Excel 10 heter den. Körde i en sån idag och vips är de grå som bortblåsta. Synd bara att det växer ut så fort igen...

marinamake sa...

Ninni! Åhh, tio minuter... det har jag missat! Sitter färgen bra? Jag har massor av gråa hår, som jag inte känner mig redo för ännu, he he. Men med min korta frisyr så får jag ju färga mig åtminstone var sjätte/sjunde vecka... tjatigt att hålla på! Tio minuter låter som en dröm, får testa den nästa gång!

Anja sa...

Ett litet tips bara...istället för lacknafta så rekomenderar jag RefectoCil Color Cleanser som finns att köpa på Eleven. Den tar bort färgen som hamnar överallt i ansiktet på ett smidigt sätt tycker jag och så luktar den bättre än lacknafta :)

Marie sa...

Använd vaselin i pannan och på öronen och i nacken INNAN du färgar så fastnar inte färgen där! Funkar mycket bra.
Och DAMN vilken fin sminkning, jag hade kopierat den på nyårsafon om jag hade haft samma eller liknande skuggor. Och den härliga eyelinern var ju asbra! En vacker vinge och lagom tjock längs hela ögat!

marinamake sa...

Anja! Tack för rekommendationen! Visste inte att det fanns särskilda medel att köpa för ändamålet. Lacknafta luktar ju inte så gott och är säkert inte bra för huden heller...;-) Det var bara jag som var desperat en gång när jag hade färg överallt och skulle på fest, och det var det jag hade att ta till, sen har jag fortsatt med det.

Marie! Joo, min frissa säger också till mig att jag ska ta vaselin... det är bara jag som inte har tålamod att stå och pilla. När jag ska färga håret sker det alltid på infall, och jag "bara gör", fort ska det gå! Men det kanske vore nyttigare än lacknafta dock ;-) Tack snälla du för sminkkomplimanger! Jag är lite nojig för det där med mina eyeliners... he he.

Sminkan sa...

Gah! Hur tjusigt som helst! Det här var ju superläckert!

Anonym sa...

kanoooonsnyggt, gilladee den mörkare highlightern supermycket...du är en riktig babe i handduk hihiii

marinamake sa...

Sminkan! Tack va snäll du är! Få se om det blir min nyårssminkning kanske, fast jag tänker silver, när det gäller nyår... vi får se!

Inthemake! Joodu, en riktig babe är man... hi hi!

Anonym sa...

Jadå, Excel 10 sitter lika bra som vilken annan permanent hårfärg som helst. Schwarzkopf har tydligen också lanserat en 10-minuters-färg nu, men den har jag inte testat.

Anonym sa...

Jättesnyggt! Älskar färgerna, både ögonskuggorna och läpparna!

marinamake sa...

Ninni! Måste absolut testa de där 10-minuters färgerna. Verkar ju superbra!

Emma P! Tack snälla du!

I morse var det återigen dags att filma in veckans video till min Throwback Thursday serie på kanalen. Så det fick bli en gammal palett från...