08 december 2008

Livet har återvänt, lååångt inlägg!

Okej, efter en total sovorgie, så börjar livsandarna att återvända efter att ha sovit större delen av fredagen plus elva timmar natten mellan fredag och lördag och sen nio timmar mellan lördag och söndag så börjar jag så smått att känna mig normal igen :-). Lite snorig i näsan men den "nära döden upplevelsen" är borta, så idag har jag varit på jobbet som vanligt. Tänk vad skönt en sån sak kan vara!


I går eftermiddag blev vi dessutom hembjudna på lite lätt söndagmiddag hos min bästa kompis, och det finns väl inget som går upp emot att få sätta sig vid ett dukat bord och bara bli serverad! Det var precis vad jag behövde. Sköönt!


Oh! Då fick jag ju chansen att sminka mig lite igen efter att ha gått osminkad, tufsig i håret och totalt slafsig större delen av helgen, tja utom min glittriga och snoriga fredag då...he he.


Jag köpte ju Viva la Divas svarta palett för en vecka sen och har inte testat den så värst. Så jag gjorde en djupdykning i den. Tja, man blir väl inte så värst impad, lite dålig pigmentering men jag tycker nog att jag fick dem att sitta hyggligt ändå. Det är ju säkert flera än jag som läst om tex Sminkans sågning av paletten. Jag är väl knäpp men jag köpte ju paletten efter att ha läst ett antal dåliga resentioner (stavning?) av den, men jag kunde liksom inte låta bli, av någon anledning.


Det blev lite åt vinröda, rosa hållet.





Alla skuggor är VLD. Satte lite grönt i inre vrån på nedre fransraden för att bryta av lite. Har ingen bild på munnen men den var mörkt vinröd från Maybelline, Deep Plum 380.


Det var mig igår... idag har jag försökt återskapa en sminkning jag gjorde för några veckor sedan, men som jag aldrig fotade då. Den gången använde jag skuggor från min skolpalett. Idag har jag använt samma färger fast från MUS. Dom ser identiska ut när man jämför dem, men på ögonlocken blir den gula från MUS mer lejongul än klargul. Det var egentligen riktigt klargul jag ville ha. Jag tror att det beror på att jag fått i korn av den svarta plus att man kanske borde ha grundat med en vit bas av något slag.





Den här sminkningen hade geggat ihops sig totalt när jag kom hem... vilket är underligt, eftersom jag gör på samma sätt varje dag. På nåt sätt misslyckades jag väl idag och fick rädda upp sminket innan jag fotade...;-) Hade värsta vecket tvärs över ögat, fy skäms makeupartisten!






Snett och vint har jag lagt på skuggorna, hrmm host host... hade visst inte nån bra sminkdag idag;-) !


Som sagt, samtliga skuggor är från MUS: White, Pollution och den gula heter Explore. Gel Eyeliner Black och vit kajal Snowflake också de grejorna från MUS. Mascaran är fortfarande den med pinnen från I.D. , attans så svår att använda, vill gärna klumpa sig.


Är det någon som har ett bra tips på vad man matchar munnen med för färg när man har gul ögonskugga?? Jag tog det osäkra för det säkra och använde ofärgat läppglans (Nouba).

I lördags när jag låg i soffan och inte orkade annat, förståss med datorn på magen... klickade jag hem lite grejjor från Kicki.Be. Jag blev lite inspirerad av Sminkans beställning som hon skrev om häromdagen så jag hittade genast lite saker jag inte kunde leva utan! Förlåt att jag härmas, Sminkan, men jag kunde inte låta bli! En par av grejjerna blev lika som dina! Bla det svarta nagellacket som jag i all hast glömde fota men ni kan se det hos Sminkan.


Ni kan aldrig tro hur snabbt jag fick leveransen, jag blev nästan chockad! Gjorde beställningen sent i lördags och idag, måndag, ligger grejjerna i min brevlåda! Helt otroligt! Det måste vara nåt sorts rekord...


Tyvärr var ett av stiften härsket (möjligen samma som det du beställde, Sminkan?). Det var alldeles geggigt och klibbigt och gick inte att stryka ut (har bara testat det på handen), och luktade illa. Har mailat dem för att se vad dom säger om en reklammation. Det var synd för det var supercool färg, nr 11 Blackcherry från Milani, nästan svart. De andra färgerna var helt OK, i doft och konsistens, återstår att pröva dem på munnen och se. Beställde även en skugga som enligt dem själva ska var i klass med MAC... det tror jag vad jag vill om, men det skadar ju inte att testa, det behöver ju inte vara dåligt även om det inte är i MAC-kvalitet.


Här kommer mina nya juveler:






Ögonskuggan är från Milani och heter14 Blue Ice.





11 Blackcherry (härsket) och 06 Sexy Rose båda från Milani.




Nr 35 Merry go red (superläcker röd ala Marilyn Monroe) från Milani och 420 Whine Shine från Cover Girl.


Innan jag hade hunnit hem och hittat det här paketet hade jag hunnit in en sväng på Lidl. Dom har ju börjat smink som ni säkert redan upptäckt. Kunde inte motstå att testa en par av produkterna. Kostar 19.99 kr styck (!!), så är man inte nöjd är det ju i princip bara att hiva i soporna och man behöver inte må dåligt över det!





Märket heter Suhada, och jag valde den grå Silver/Graphite och den gröna Applegreen/Darkgreen i skuggorna och läppstiftet heter Blueberry. De grå skuggorna glittrar jättemycket, återstår att se hur de fäster på ögonen. Läppstiftet doftar väldigt gott, dock inte blåbär, men bär om ni förstår.


Ohh en massa nytt att testa... ibland önskar jag att man kunde se ut som en utomjording med typ, fyra par ögon eller nåt, jaaa så att man hinner testa mera menar jag. Skulle väl va nåt... eller... not!


Jag tror jag lyckats åstakomma mitt värsta mastodontinlägg hittills i min korta blogghistoria, hoppas att ni orkade igenom!


Ha det gott och sminka lugnt!

10 kommentarer:

Marie sa...

Jätteskönt att läsa att du är på banan igen :)
Roligt med leveranser! Jag har gjort en rejäl shoppingrunda, och tillika fått hem paket från e.l.f och Cherry Culture, men bloggen går på sparlåga. Min design försvann och så tycker jag inte det är värt att lägga upp foton om man bara har mobilkameran. Men jag försöker vara kommentaraktiv i alla fall!
Tycker din rosa/röda make från VlD-paletten blev skitsnyggt!

marinamake sa...

Fler som är nattsuddare här ;-)! Jag har aldrig testat e.l.f, men funderat på det. Berätta gärna vad du tycker! Likaså Cherry Culture! Försvann? Hur är det möjligt? Teknikens under?? Tack för komplimangen!

Marie sa...

Jag är den värsta nattsuddaren tror jag.. :)
Jag slängde i lite olika grejer i e.l.f-korgen för att skaffa ett intryck.
* Duo-läppglanset (ngn sorts plumpeffekt utlovas) tycker jag är jättehärligt. Inte klistrigt, sitter länge. Luktar starkt av pepparmynta. Dock ger själva färgprodukten väldigt lite pigment. Vet inte hur det är med plumpeffekten dock.
* Ett annat läppglans är det i tub som luktar start av typ luktsuddisar. Sitter mkt längre än man tror, ger en ganska täckande skimmerfärg. Mjukt och härligt.
* Ögonskuggspenseln gillar jag jättemycket.
* Blendingborsten är dock rådålig. Rufsig och gles.
* Concealerborsten är en riktigt ok concealerborste, men väldigt liten - vilket man såklart kan ha användning för, men man ska tänka på det om man beställer den.
* Skaffade shimmer whip också, som ska vara en multiprodukt. Men näej, det blir bara ett svettigt silvergläns. Packat av skimmer och det finns ingen chans att det funkar på läpparna, det är alldeles för silverskimrigt för det.
* Skaffade även lite lösfrallor, och det verkar inte vara något fel på dem alls. Bättre än H&M:s!
* Till sist eyelinerpenseln, en sån platt, hård och bred. Har inte provat en sån förr men jag tycker den känns lite gles.

Frakten var knappt fyra pund.
Hoppas detta hjälper! :)

Bitte sa...

Jag läste att du använt en SKO-palett. HAhaha. Fick läsa om några gånger innan jag såg vad det stod.
Härligt att du sovit igen. Härligt att ha dig tillbaka.

Anonym sa...

Vld maken var jättefin, skuggorna är verkligen fulla av pärlemo ;) Den gulsvarta var ju urläcker..:P Ska bli kul att höra vad du tycker om Lidl-gunket ;)

Sminkan sa...

Milani Black Cherry var det hos mig med. Härsket alltså. Micrade det med ett annat stift. ;D

CrazyNails sa...

Åh jag tyckte maken med det svart gula blev hur snyggt som helst ändå!

marinamake sa...

Marie! Oj, tack för den redovisningen! Ska kolla in sighten och jämföra med dina grejer. Får se om det blir en liten beställning kanske... observera att det är natt nu igen...;-), apropå nattsuddare...

Sminjante! Oh tack för det, det var snällt sagt. SKO-palett?? Ha ha det var roligt... min skolpalett är den som vi fick i väskan när jag gick min utbildning, men en SKO-palett kanske inte skulle vara så dumt att ha heller, skofreak som jag är...

Inthemake! Tack! Ska testa Lidlgrejorna och återkommer, har haft skuggorna idag, känns sisådär men jag ska ge dem ytterligare en chans! Läppstiftet var helt OK och doftar gott!

Sminkan! Japp, vi får se, de skulle skicka mig ett nytt läppstift, om det är någe bättre. Försvinner den klistriga konsistensen när du micrar?

CrazyNails! Tack va snäll du är!

Anonym sa...

Skönt att du är piggare! Ursnygga sminkningar ovan, den nedre är jätteläcker!
Skoj med paket, synd på det härskna men verkar va bra service, att de skickar nytt, hoppas det är bättre än de första :o)

marinamake sa...

Linda! Tack ska du ha! Jaa, vi får se hur det nya stiftet är när det kommer! Det andra jag beställde var ju helt OK!

I morse var det återigen dags att filma in veckans video till min Throwback Thursday serie på kanalen. Så det fick bli en gammal palett från...