27 september 2018

Ledighetssminkning

Igår var jag ledig (och idag med), kände mig otroligt trött och seg och kunde inte komma mig för med någonting. Satt mest i soffan och vankade runt lite här hemma. Till slut fick jag ett ryck och satt mig i min nya sminkhörna, som gubben hjälpt mig ställa i ordning, och gick lös ordentligt med färgerna. Så skönt att sitta där och pilla och inte ha någon tidspress. Kunna hitta på vad man vill. I efterhand kom jag på att jag borde satt på lösfransar till den här looken. Tänkte inte på det just då. Hade varit pricken över i. Men, tja, tänkte inte på det så det blev inget.

Det har blivit många blå sminkningar på sistone, och här kommer en till.




Bas för skuggorna: Eyeshadow Primer från Lumene samt på rörliga delen av ögonlocket 24-hour Super Brow Long Wear Pomade Satellite Blue från Kat von D. Egentligen en ögonbrynsgelé, men eftersom jag inte är så intresserad av att ha turkosa ögonbryn, använder jag den som en bas under skuggorna.
Under brynet: m/s Vanilla från Make Up Store.
Längs brynbenet ovan globlinjen: Himmel samt Scilla från .Färg.
Inre halvan av ögonlocket: Pure Pigment Eyeshadow 113 från Inglot.
Yttre vrån: Graphology från MAC.
Eyeliner: gjorde en egen med Inglots Duraline och Barry M's Dazzle Dust nr 95.
Dutt i inre vrån: Lucky Green från MAC.
Higlight i inre vrån samt under brynets högsta punkt: gröna highlighten från Sleek Makeup's Highlighting Palette Distorted Dreams.
Kajal: Twist Up Metallic Eyepen 49 Blue Hawaii från IsaDora.
Mascara: på övre fransraden High Impact Mascara från Clinique. Undre fransraden Miss Manga Punky Mascara Green från Loreal.
Bryn: Dipbrow Pomade Ash Brown från Anastasia Beverly Hills.







Jag vet inte när Loreal kom ut med dessa läppstift i samarbete med Balmain. I vintras någon gång kanske. Hur som helst så hittade jag kollektionen, eller åtminstone några av färgerna, på rea på HM i våras. Jag ryckte åt mig tre av dem. Två lila nyanser och så den här blå.


Läppstift: Balmain Paris Rebellion från Loreal.
Highlight mitt på läppen: gröna delen från Sleek Makeups Highlight Palette Distorted Dreams.



Primer: Infinity Glass från Linda Hallberg Cosmetics blandat med
Bas: Allnighter Waterproof Longwear Liquid Foundation Shade 2.0 från Urban Decay. Börjar mer och mer inse att den här är inte för mig. Den framhäver mina rynkor och gör att porer ser mer synliga ut än annars. Inte bra...
Puder: Mineralize Skinfinish Warm Rose från MAC.
Bronzer:  Dream Sunglow 03 Bronze från Maybelline.
Highlight: gröna delen från Sleek Makup's Highlight Palette Distorted Dreams.
Blush: Blushon Bubble nr 52 från Nouba.




Och som vanligt så har jag att välja på dåligt eller mindre dåligt när det gäller att få till ljus och sånt på mina bilder. Har helt enkelt ingenstans i huset där ljuset funkar så att min dåliga kamera orkar knäppa en vettig bild. Inte mobilen heller. Har testat alla upptänkliga kombos men det går inte. Så jäkla irriterande. Bästa helhetsbilderna blir faktiskt när jag sitter i bilen, ibland. Men jag är ju inte alltid i bilen på morgonen. Och nu kommer det ju dessutom snart att vara mörkt ute, så då går väl inte det heller. Funkade mycket bättrre i badrummet på mitt gamla ställe. Men, nu bor vi ju inte där längre...  Ni får stå ut helt enkelt.

Annars så kom äntligen isoleringsmaterialet till husgrunden sent i gårkväll. Så nu är det full fart på gubben där ute. Det borrar och hamrar och låter. Så skönt. Kanske tar en vecka eller två så är isolerandet klart och vi kan äntligen börja skotta igen all jord tillbaka. Ska bli skönt.

Inga kommentarer:

Juvia's Place

Fick bli en blå look i morse. Jag har filmat den för kanalen. Tänkte att jag skulle starta en serie på kanalen där jag gör monocromatiska lo...