19 november 2014

Loreal för hela slanten

Jaha hörrni, gjorde en sminking idag. Har legat hemma med förkylning och inte sminkat mig på lääänge. Jag har dessutom fått problem med ett öga som krånglar. Vet inte om ni kommer ihåg att jag skrev i våras att jag hade problem. Sprang hos diverse läkare och var till och med in på akuten. Det visade sig att jag bara lider av extremt torra ögon. Så torra att det kan orsaka små sår på hornhinnan. Inte så mycket att göra åt det mer än att droppa med droppar för torra ögon så mycket man bara orkar. Det orsakar ju sveda, röda ögon och ljuskänslighet. Vilket i sin tur leder till svårigheter att sminka sig och sen att kunna fota. Jag kan inte ha mina linser på mig när jag sminkar mig, vilket leder till att jag inte ser nåt... daaahhh.  Ögat krampar och drar ihop sig när blixten kommer och tårarna börjar rinna. Ja ja,världsliga problem... man e ju inte döende precis...

Anyhow.. så gjorde jag en sminkning idag.... När jag är hemma och är sjuk så brukar jag ofta, mest hela dagarn faktiskt, ligga med datorn på magen och inte göra nåt annat än kolla in sminktutorials och diverse andra shoppingsidor för smink på nätet osv. Fullständigt vältra mig i smink. Så man blir ju sugen liksom...

Där jag bor nu har jag stora problem med ljuset. Så, ingenting ser ut som det gör i verkligheten. På de här bilderna ser ju allting grått ut, men det är faktiskt väldigt mycket lila och mörkblått.



Jag har använt: 

Excess Shimmer 15 Pink Opal från Max Factor som bas.
016 Coconut Shake från Loral
m/s Sophisticated från Make Up Store
406 Mauve Star från Loreal
005 Purple Obsession från Loreal
006 Allnight blue från Loreal
m/s Pollution från Make Up Store
602 Plume de Paon från Loreal
009 Permanent Kaki från Loreal.

Eyeliner Violet Black från Loreal
Mascara Volume Millions de Cils från Loreal.
Kajal från Maybelline; Gel liner black.






Infallible Stay Fresh foundation 015 Porcelaine från Loreal
Perfect Loose Powder från IsaDora
Bronzing Powder Gorgeous Glow från H&M
Highlight från Wet n Wild Centerstage Collection Rosé Champagne
Rouge Candy Cane Pink från Loreal (doftar så gott så att jag står med näsan i asken heeela tiden)



Här är ett läppstift som jag ägt ett bra tag, ett antal månader... utan att komma mig för med att använda det. Stiftet ser väldigt mörkt lila ut och jag har tänkt att det är alldeles för lila för att användas till vardags... lite utstickande färg. Men nu när jag ändå är hemma så tänkte jag att nu är det dags. Well, det blev inte alls så lila som det ser ut på stiftet utan fullt bärbart när som helst i Marinas värld. Va dumt... det har legat bara därför att jag trodde att det skulle se helt galet ut. Kommer från Make Up For Ever och heter Rouge Artist Intense nr 15. Läppenna är en sån där genomskinlig. 80 Transparant Lip Fix från IsaDora. Hade ingen med färg som passade.



I morgon ska jag till jobbet igen. Det kommer att hända grejor... kan inte avslöja vad just nu, skriver om det i morgon. Men trevligt för min del...

Ha det gott, sminka lugnt!


Atomic Purple och lite nailart

Hello alla! Long time no see. Jag har varit sjuk, inte varit hemma och diverse så lite dött från mig. Men nu är jag här igen. Jag fick ett ryck och fixade lite med naglarna, när jag nu ändå låg hemma och snorade. Jag älskar nagellack, men har fruktansvärt risiga naglar som bryts innan de ens kommit någon millimeter. Lite frustrerande när jag skulle vilja lära mig göra tjusiga nail arts och  så vidare. Då och då får jag ett ryck och gör små tappra försök, simpla enkla nail arts... inget avancerat alls. 




Vissa bilder är tagna utomhus och vissa inomhus och de visar ju inte alls de rätta färgerna. Mycket ljusare på bilderna än i verkligheten. Den lila färgen är mycket mörkare och djupare än bilderna visar,lite neonig, typisk marinafärg. 



Har målat två lager av det lila, skulle inte ha skadat med ett tredje, men det är mest på bilderna som det lyser igenom och ser flamigt och inte täckande ut. I verkliheten syns det inte lika väl.

 

Och så har jag vågat mig på att göra lite prickar... whooho... använt ett sånt där "dottingtool".



Den lila är Atomic Purple 829 från Loreal. Den svarta är Ebony Hates Chris från Wet n Wild och de stora prickarna är gjorda av ett lack som heter Adena färg nr 59, små prickar gjorda av ett neonigt rosa lack från China Glaze.


05 november 2014

Stressminkning

Gokväll alla! Jaha, hörrni.... i morse försov jag mig. Eller. egentligen var det ingen äkta försovning. Jag hade helt enkelt ställt klockan fel. 06.30 istället för 05.30. Och jag låg dessutom och snozade vilket jag alltid gör, beräknar liksom tiden för att hinna göra det. Men när min dotter kommer insläntrande och undrar när jag tänker gå upp, och hon går alltid upp minst en timme senare än mig, så undrar jag bara vad hon gör uppe så tidigt. Men klockan är tjugo i sju, säger hon... gaaahhh, gissa om jag fick fart under galoscherna! 

Jaa, så min sminkning ser ut därefter. brynen är helt galna och resten är dåligt gjort och slarvigt. Men ja ja... det gör väl inget om hundra år, jag tog mig igenom den här dan ändå ;-).





Primer: från Wet n wild.
Highlight: Grädde från Färg.
I globlinjen: m/s Spice från MUS.
Mitt på locket: m/s Myth från MUS.
Yttre vrån: m/s Pollution från MUS.
Under ögat: Spice och en svart penna från Wet n Wild.
Kajal: Gel liner black från Maybelline.
Mascara: Volume Million de Cils från Loreal.




Primer: från Sephora.
Bas: Infallible Stay Fresh Foundation 015 Porcelaine från Loreal.
Puder: Perfect Loose Powder från IsaDora.
Highlight: Wet n Wild Mega Glow Illuminating Powder Catwalk Pink.
Bronzer: Bronzing Powder Gorgeous Glosw från HM.
Rouge: från BH Cosmetics 10 Color Palette Glamorous Blush.



Vet inte om jag ska kalla detta läppstift eller läppglans, men nåt.... 505 Creamy & Lazy från Loreal.




Japp, efter en rivstart på dagen där jag anlände lite sent till jobbet så har det varit lite lugnare tempo. Men nu är det ändå dags att nana kudden, ska försöka kliva upp på rätt klockslag i morgon... dvs 05.30 :-).

Sminka lugnt!

03 november 2014

Leonardo - MUS

Ett snabbt inlägg med bilder som är över en vecka gamla, kommer inte ihåg alla grejor jag använde. Men jag vill i allafall visa skuggan jag använt, som är en relativt ny från Make Up Store. M/s Leonardo heter den. En lite gråblå skugga med mycket turkost glitter i. En typiskt Marina-skugga. Jag var ju bara tvungen att ha den, så klart. 





Men jag blev faktiskt rätt så besviken när jag använt den. Glittret kommer inte fram alls. Som vanligt, höll jag på att säga. Ska försöka använda den med en annan bas kanske. Tyckte också att den var svår att få att täcka, ville gärna bli flammig.




På munnen sitter läppstiftet Amorous från MAC. Ett av mina absoluta favoritvardagsläppstift. Perfekt färg som passar till allt. är inte för mörk och inte för ljus. Favorit!




Näe hörrni nu måste jag sova, ska upp tiiiidigt i morgon. Och idag har jag varit ledig, men flängt runt och gjort allt möjligt. Skönt att få lite saker på hemmaplan fixade med. 

Ses nån annan dag. sminka lugnt!

Power Potion - Loreal

Jaha hörrni, lite glapp i mina inlägg. Har haft fullt sjå med livet...;-). Här kommer i allafall mina Halloweennaglar. Inget särskilt med det, men svarta blev dom i alla fall.



Ni får ursäkta att jag lägger upp bilder på skavt och slitet lack. Hade inte tänkt fota alls. Men eftersom nu lacket satt kvar när det faktiskt gått fyra och ett halvt dygn så tänkte jag att det i sig var något att visa... så ovanligt är det att det händer för mig. Två dagar är annars max, och då har jag ändå hållit på mycket att diska för hand osv. Och jag är ingen fan av diskhandskar heller.




Bra betyg åt detta lack från Loreal med andra ord. Jag tog bort det för att jag tröttnade. Väldigt bra betyg. Jag gillar finishen på detta lack, håller med tjejen i Lorealbutiken som tyckte det ser ut som lakrits, det gör det faktiskt. Detta lack skall ju ha någon sorts latexeffekt, kanske det som gör att det ser ut som lakrits, vad vet jag. 

Orly - Loreal - IsaDora

Gjorde en rejäl ansträngning förra veckan och var lite "kreativ" ha ha.... Orkar knappt göra nåt med naglarna nu för tiden. Men de...